Wij zijn Annemieke Romein en Aniek Gielen. Wij besloten in 2016 onze krachten te bundelen binnen Splendor Advocaten. Daarvoor werkten wij al sinds 2009 als collega’s, ieder vanuit onze eigen specialisatie, met veel plezier samen. De meerwaarde van de samenwerking hebben wij verzilverd door vanaf 1 januari 2017 samen Splendor Advocaten te starten.
Wij hebben beiden jarenlange ervaring bij grote advocatenkantoren en hebben daarnaast samengewerkt met financiële specialisten van de grotere accountantskantoren. Die gezamenlijke achtergrond en onze jarenlange samenwerking zorgen voor een stevig fundament onder onze huidige samenwerking als zelfstandige ondernemers.
Wij hebben door de jaren heen een gekwalificeerd en van alle disciplines voorzien netwerk van specialisten om ons heen verzameld. Wij hebben een vast samenwerkingsverband met Eijking Advocatuur en Tesselschade Advocatuur. Daarnaast werken wij met een faillissementsmedewerker MAUP en een secretaresse.
mr. Annemieke Romein LL.M. (Legum Magister)
“Annemieke maakt zulke duidelijke contracten.” Volgens een notaris en een klant.
Annemieke Romein heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en studeerde in 1998 cum laude af in twee studierichtingen. Zij volgde daarna een eenjarige postdoctorale opleiding aan de Ruprecht-Karl Universiteit in Heidelberg, Duitsland, waarna zij haar loopbaan begon bij Nauta Dutilh in Rotterdam op de maritieme sectie. Hier deed zij onder meer veel proceservaring op. Zij maakte binnen NautaDutilh de overstap naar het ondernemingsrecht en is sindsdien werkzaam binnen dit rechtsgebied. In 2004 stapte Annemieke over naar Dijkstra Voermans Advocaten in Utrecht, om in 2008 een periode als legal counsel bij Greif, Inc. werkzaam te zijn. De advocatuur bleef echter trekken zodat Annemieke in 2008 haar hart volgde en terugkeerde in de advocatuur bij Vlaskamp Advocaten.
Na ruim 17 jaar als advocaat werkzaam te zijn geweest bij grote en middelgrote advocatenkantoren, startte Annemieke op 1 januari 2016 haar eigen advocatenkantoor Romein Legal in samenwerking met een aantal strategische partners en vanaf 1 januari 2017 samen met Aniek Gielen Splendor Advocaten.
Annemieke adviseert haar klanten in brede ondernemings- en vennootschapsrechtelijke zin, met de nadruk op M&A en het opstellen en uitonderhandelen van (internationale) commerciële contracten. Annemieke heeft een sterk oog voor ondernemersbelangen en werkt hoofdzakelijk voor grote en middelgrote ondernemingen. Zij is zeer ervaren in het begeleiden van complexe werk participaties en M&A transacties (deal value tussen EUR 1 en 265 miljoen) is diverse sectoren zoals retail, luxe consumentengoederen, green/renewable energie, software, pers, zorg, kinderopvang, zakelijke dienstverlening, productie.
Annemieke is een gedreven, initiatiefrijke, betrokken en resultaatgerichte advocate bij wie kwaliteit voorop staat. Zij neemt alle belangen in ogenschouw en streeft naar het beste onderhandelingsresultaat. In praktijk bouwt zij bruggen tussen partijen en levert advies op maat. Annemieke spreekt en schrijft vloeiend (juridisch) Engels en draft veel in het Engels. Door haar post doctorale opleiding in Duitsland spreekt zij tevens vloeiend Duits en heeft zij een goede basis kennis van het Duitse recht. Annemieke adviseert regelmatig buitenlandse vennootschappen over hun belangen/dochtermaatschappijen in Nederland.
Opleidingen:
- Governance Essentials – Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD)
- Nijenrode Business course – Finance & Accounting voor de niet-financiële professional
- Grotius Nationaal en Internationaal Contracteren (cum laude)
- M&A Academy (Reed Elsevier)
- LL.M Universiteit Heidelberg, Duitsland
- Rechtsgeleerdheid Universiteit Utrecht (cum laude)
Lidmaatschappen:
- Dutch Corporate Finance Association (www.dcfa.nl)
- Legalmondo (www.legalmondo.com)
mr. Aniek P.G. Gielen
“Scherpzinnig, spitsvondig, deskundig en een baken voor ondernemers in tijden van onzekerheid.” Een financieel adviseur over de samenwerking met Aniek.
Aniek Gielen heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en studeerde in 1997 af in twee studierichtingen (privaatrecht en bedrijfsjuridisch). Zij begon haar loopbaan bij de juridische afdeling van PricewaterhouseCoopers (het latere PwC) in Rotterdam als ondernemingsrechtadviseur. Enkele jaren later verzelfstandigde de juridische afdeling van PwC tot het wereldwijde advocatenkantoor Landwell. Sinds 2000 was Aniek Gielen als advocaat werkzaam binnen de sectie Ondernemingsrecht van achtereenvolgens Landwell Advocaten en Notarissen te Rotterdam, Van Doorne Advocaten en Notarissen in Amsterdam en Cleber Advocaten in Amsterdam. In 2009 zette zij haar advocaten carrière voort als advocaat bij Vlaskamp Advocaten in Amersfoort.
Aniek Gielen adviseert haar klanten in brede ondernemers- en vennootschapsrechtelijke zin en heeft daarbij een bijzondere interesse voor insolventierecht en herstructureringen. Altijd staat zij ervoor open om zomaar even te sparren met klanten. Daarnaast wordt zij sinds 2000 regelmatig door rechtbanken benoemd als curator of bewindvoerder. Aniek straalt rust uit, is bedachtzaam, empatisch en een teamspeler. Ultieme kwaliteit betekent voor Aniek elke dag opnieuw het beste uit jezelf proberen te halen.
Aniek begeleidt en adviseert ondernemingen in zwaar weer bij het herstructureren van schulden of een doorstart. Zij adviseert en procedeert onder meer over financiering en zekerheden, bestuurdersaansprakelijkheid en paulianeus handelen.
Sinds de invoering per 1 januari 2021 houdt Aniek zich ook bezig met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (ook: “WHOA“). Zij heeft in dat kader een opleiding tot WHOA Herstructureringsdeskundige met goed gevolg afgerond. De WHOA maakt het voor ondernemingen die verwachten op korte termijn niet meer aan hun verplichtingen te kunnen voldoen mogelijk om hun schulden te herstructureren door middel van een onderhands akkoord met hun schuldeisers en aandeelhouders. Als er voldoende draagvlak bij de schuldeisers bestaat, kan het akkoord vervolgens ter homologatie (goedkeuring) worden voorgelegd aan de rechtbank. Het akkoord wordt dan bindend verklaard voor alle betrokken schuldeisers en aandeelhouders en kan daarmee onder voorwaarden ook dwingend worden opgelegd aan schuldeisers die tegen het akkoord hebben gestemd (dwangakkoord). De WHOA kan voor levensvatbare ondernemingen een extra instrument zijn om een (onnodige) faillissementssituatie voor te zijn en te voorkomen.
Aniek Gielen denkt graag in oplossingen, juist ook in conflictsituaties. Al sinds de start van haar carrière is zij geïnteresseerd in alternatieve conflictoplossingen zoals mediation. Zij heeft een mediation-opleiding gevolgd en treedt regelmatig op als bemiddelaar en mediator in uiteenlopende zakelijke conflicten. Daarbij richt zij zich op mediations binnen het bedrijfsleven maar ook in de zorgsector. Daar waar de samenwerking stokt of anderszins een conflict is ontstaan kunt u Aniek Gielen als mediator inschakelen.
Opleidingen:
- Universiteit Leiden: Specialisatieopleiding WHOA-Herstructureringsdeskundige
- MTi: Opleiding Professionele mediation
- Erasmus Academie Recht: Financiële economie voor curatoren
- Radboud Universiteit: INSOLAD/Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht
- Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen: Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen (cum laude)
- Erasmus Universiteit Rotterdam: Rechtsgeleerdheid (privaatrechtelijke- en bedrijfsjuridische afstudeerrichting)
Lidmaatschappen:
- Insolad